Hirdetés

Nagy előrelépést ígér az Intel Tremont architektúrája



|

Az Intel új Tremont architektúrája a következő-generációs Atom chipek alapját adja.

Hirdetés

Az Intel Atom processzorai akkor voltak igazán menők, amikor a kicsi és olcsó netbookok még divatosak voltak. Azok már rég kikoptak, és Atom márkájú CPU-t sem kínál az Intel. 

Hirdetés

A cégnek azonban továbbra is vannak olyan alacsony fogyasztású lapkái, amelyek az Atom architektúrára építkeznek. Ezek olcsó és kis fogyasztású alternatívák a Core szériás CPU-kra. Az utóbbi években sok Atom-alapú Celeron és Pentium márka alatt gyártott chip került olcsó laptopokba és mini asztali konfigurációkba. 

Az Intel következő-generációs Atom architektúrája a Tremont lett, amely hivatalosan is bemutatkozott. Az elődökhöz mérten nagy a fejlődés, persze a Core processzorok továbbra is egészen más ligában játszanak. 

A Linley Fall Processor konferencián az Intel sok mindent elárult a Tremontról. Az első ilyen chipek az év végéig befutnak, az új 10 nm+ technológiára építve, 30 százalékos teljesítménynövekedést hozva a Goldmont+ architektúrához mérten. Sajnos a grafikus teljesítményről semmit nem tudni egyelőre. 

Az első Tremont CPU-magokat kínáló chip egy Lakefield processzor lesz, ami hibridként kombinál egy Sunny Cove magot és négy Tremont magot, Intel Gen11-es iGPU-val. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.