Hirdetés

Nagy hiba van az Intel Ice Lake processzoraiban



|

Ezúttal olyan hibát találtak az Intel Ice Lake processzorokban, amelytől összeomlik a rendszer.

Hirdetés

Mostanra megszokhattuk, hogy újabb és újabb gondokra bukkannak az Intel processzoraival kapcsolatban. A Spectre és a Meltdown szóltak a legnagyobbat 2018-ban, azóta pedig folyamatosan derülnek ki a sérülékenységek. A legutóbbi CrossTalk például főleg a felhős szolgáltatókra jelent veszélyt. Állítólag az újabb mikroarchitektúrákban folyamatosan foltozzák ezeket a problémákat, így például az Ice Lake-ben vagy a Tiger Lake-ben. 

Hirdetés

A jelentések szerint azonban még a legújabb Ice Lake processzorok sem problémamentesek, ha rendszerhibákról van szó. A JetBrains egy olyan cseh cég, amely rendelkezik egy Java-alapú fejlesztési környezettel. Ez az IntelliJ, amely állítólag a tizedik-generációs Intel Ice Lake CPU-kkal szerelt MacBook Air 2020 és Surface Pro gépeken teljes összeomlást vagy újraindulást eredményez. A gond nem a macOS XNU kernellel van, mert a processzor egy Linux virtuális géppel dolgozott, ami izolálta magát a macOS-től. A hiba Windowson is előfordul. 

A közösségi visszajelzések és tesztek után kiderítették, hogy nem szoftverhiba áll a háttérben, hanem az Ice Lake CPU-kkal van gond, a mikrokód-frissítések ellenére is. Az IntelliJ IDE bizonyos utasítássorozatait az Ice Lake CPU-k nem viselik el, ezért a rendszer összeomlik - mindez pedig támadásokhoz is felhasználható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.