Hirdetés

Nagy izgalmakat ígér a Samsung 7 nm-es chipgyára



|

EUV technológiával készülnek majd a következő Snapdragon és Exynos chipek, és nagy fejfájást okozhatnak az Apple-nek.

Hirdetés

A Samsung legújabb chipgyára kizárólagosan a 7 nm-es chipekre koncentrál majd, és miután a Samsung mindezt hivatalosan is megerősítette, a Qualcomm neve is bekerült a történetbe. 

Hirdetés

A Qualcomm nemrég bemutatta a világ első 7 nm-es lapkakészletét, egy következő-generációs, vezeték nélküli modemet. Az X24 5G előtti, 2 Gbps-os letöltési sebességet képes garantálni. Akkor még nem lehetett tudni, hogy kit bíz meg a legújabb, Snapdragon 855-ös SoC gyártásával a Qualcomm. 

Mostanra kiderült, hogy továbbra is a Samsunggal dolgozik együtt az óriás. Ennek az oka többek között az, hogy a Samsung EUV litográfiás gyártástechnológiája sokkal fejlettebb, mint a TSMC kifutó optikai megoldása. Ez utóbbi segítségével készül majd az Apple 7 nm-es, A12-es lapkája az idei új iPhone-okba - a szakértők szerint az EUV eljárás előnyei miatt végül akár komoly fejfájást is okozhat a Samsung és a Qualcomm az Apple-nek. 

A Samsung új S3-as gyárában készülnek majd a Qualcomm 5G-s Snapdragon lapkái, amelyeknek a sorozatgyártása már a jövő év elején elindul. Nem kell sokat tippelgetni, minden bizonnyal a Snapdragon 855 lesz az első, és a Galaxy S10-ben kap helyet elsőként. 

Milyen előnyei vannak a 7 nm-es LPP EUV gyártástechnológiának a jelenleg használt 10 nm-es LPP-vel szemben (amire a Snapdragon 845 és az Exynos 9810 építenek, a Galaxy S9-cel)? A teljesítmény 10 százalékkal emelkedik majd, miközben a fogyasztás 35 százalékkal csökken. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.