Hirdetés

Nagy változást hoz az okosórák piacára az új Qualcomm chip



|

Végre bemutatkozott a Snapdragon Wear 3100, ami jelentősen hosszabb üzemidőt garantálhat a jövőbeli okosóráknak.

Hirdetés

A Google Wear OS rendszerére építő okosórák többsége a Qualcomm Snapdragon Wear lapkáira alapoz, azonban a legfrissebb chip már több mint két éves (ha nem számoljuk a gyerekeknek szánt órákba aló Snapdragon 2500-at). 

Hirdetés

Most végre bemutatkozott a Snapdragon Wear 3100, ami a Snapdragon Wear 2100 utódja. Az új SoC alapvetően nem a teljesítményre koncentrál, így nem is igazán gyorsabb, mint a régi chip. Annál viszont sokkal energiatakarékosabb, ami azt jelenti, hogy sokat javulhat a következő-generációs okosórák üzemideje. 

A Snapdragon Wear 3100 alapvetően egy 4-magos, 1,2 GHz-es ARM Cortex-A7 processzorra épít. Az energiatakarékos DSP és a szintén takarékos QCC1110 társprocesszor egészítik ezt ki. 

A nagy különbséget az utóbbi hozhatja el, ugyanis az alapvető funkciókat úgy tudja kezelni, hogy a Cortex-A7 processzort nem ébreszti fel. Az új, hagyományos óra mód például normál karóraként működteti a viselhető eszközöket, és akár 1 hét üzemidőt is elér egy 450 mAh-s akkuval. A személyre szabott sportélmény pedig 15 óra üzemidőt garantál, az összes fitneszes funkcióval, pulzuskövetéssel és GPS-szel. 

Egy másik alacsony fogyasztású mód is akad, az 16 színt, jobb fényerőt és élő frissítéseket támogat. A Qualcomm szerint az új chip 4-12 óra extra üzemidőt garantál az elődjéhez mérten. Ebben van Snapdragon X5 LTE-modem is, illetve WiFi, Bluetooth, NFC, GPS és Adreno 304 GPU. 

Az új chipre a Fossil, a Louis Vuitton és a Montblanc is hamarosan épít saját okosórát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.