Hirdetés

Nagyobb Navi 12-es GPU kerülhet a Radeon RX 5800-as videokártyákba



|

A jelentések alapján az AMD egy nagyobb Navi GPU-t fejleszt, amit egy csúcskategóriás szériában hasznosítana.

Hirdetés

Az AMD jelenleg is egy nagyobb, Navi architektúrára építő GPU-t fejleszt, amit egy csúcskategóriás videokártya-széria keretében hasznosítana. A szakértők tippjei szerint a Radeon RX 5800-as sorozatról lehet szó. 

Hirdetés

A közösségi oldalakon a megbízható szivárogtatók és pletykagyárosok mostanában sokat emlegetik a Navi 12 kódnevet. A Navi 10-et úgy tervezték, hogy az NVIDIA TU106-os lapkájával vegye fel a kesztyűt, és az XT és Pro változatok le is körözték az eredeti RTX 2060 és RTX 2070 modelleket. Többek között ezért kényszerült az NVIDIA az RTX 20 Super széria kiadására. 

Az 500 dolláros árkategóriában a kínálat frissítése igen költségesnek bizonyult az NVIDIA számára, ami konkrétan a TU104-es lapka (RTX 2070 Super) és a 33 százalékkal több memóriachip (RTX 2060 Super) miatt volt így. 

Az AMD a Navi 12-vel az NVIDIA TU104-nek csapna oda. Ez utóbbit az RTX 2080 Superben aknázták ki teljesen. Egyesek szerint azonban nem kizárt, hogy a Navi 12 még nagyobb chip, és már a TU102 nyomába ered. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.