Hirdetés

Nagyon gyors és nagyon drága az Intel Optane SSD 905P



|

Az előzetes mérések szerint ez a leggyorsabb SSD, amit a fogyasztói piacon jelenleg vásárolhatunk.

Hirdetés

Az Intel legújabb SSD-je 3D Xpoint technológiát használ, és a vállalat eddigi leggyorsabb meghajtója. Az Intel Optane SSD 905P maximális szekvenciális olvasási és írási sebessége elérheti a másodpercenkénti 2600 és 2200 MB-ot. A véletlenszerű 4K-s I/O-műveletek száma másodpercenként 575 000 és 550 000. 

Hirdetés

Bár a valóságban érzékelt teljesítmény ettől elmaradhat, a korai mérések szerint valóban ez az SSD a leggyorsabb, amit jelenleg kapni lehet a fogyasztói piacon. Sajnos azonban meglehetősen drága is. 

A 480 GB-os Intel Optane SSD 905P például 599 dollárba kerül. Ezért a pénzért egy 2,5 hüvelykes meghajtó jár. Akad viszont PCIe x4-es verzió is, 960 GB-os kapacitással, 1299 dollárért. 

A 480 GB-os modell asztali gépekbe és laptopokba is beszerelhető, míg a 960 GB-os változat egyértelműen asztali PC-khez készült. Természetesen azért laptoppal is megoldható a használata. 

Ehhez az Akitio egy Thunderbolt 3-as dokkolót mutatott be, amiben már benne is van a 960 GB-os Optane SSD 905P. A dokkoló neve Node Lite PCIe Box, és júniusban válik előrendelhetővé. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.