Hirdetés

Nagyon izgalmas lesz a Samsung Galaxy S10 kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasója



|

A szenzor állítólag a véráramlást és a pulzust is képes lesz érzékelni.

Hirdetés

Bár a Samsung Galaxy S10 még legkorábban is csak januárban mutatkozhat be, egyre többet hallunk a tizedik évfordulós modellről, ami több szempontból is meghatározó lesz. 

Hirdetés

A pletykák szerint ebbe kerül majd az első 7 nm-es chip, és az Infinity Display is megújul, ami bár jelenleg is lenyűgöző, a piac frissítést követel a riválisok törekvései miatt. 

Dél-koreai források szerint a Samsung ujjlenyomat-olvasót helyez majd a képernyő alá. Ezzel nem csak ergonomikusabb lesz a szenzor használata, de tömegesen is elterjed majd a kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasó. 

A Samsung állítólag három eltérő megoldás között válogat jelenleg. Elemzők szerint a Qualcomm ultrahangos verziójára szavazhatnak a mérnökök. Ez 1,2 milliméteres OLED-kijelzőn keresztül is működik, támogatja a navigációs gesztusok felismerését, felébreszti és feloldja a készüléket, még víz alatt is. További extra, hogy érzékeli a véráramlást és a pulzust is. 

Az ultrahangos, az optikai és a kapacitív megoldásokat a Samsung állítólag a Galaxy S8 óta folyamatosan próbálgatja, de egyik sem volt elég megbízható és olcsó. A Qualcomm új szenzora azonban fejlődést hozott, és az új trend közeledtét remekül jelzi, hogy a Vivo és a Huawei is csinált már olyan készüléket, aminek a képernyője alá került a szenzor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.