Hirdetés

Nagyon jó ötlet lesz jövőre SSD-t venni



|

A jelentések szerint tovább csökkennek a NAND flash-árak, a DRAM árcsökkenések viszont megállnak.

Hirdetés

Az SSD-k olcsóbbak, mint valaha: mindezt a NAND flash-árak folyamatos csökkenésének köszönhetjük. Ennek a hátterében a túlkészletek állnak, illetve az, hogy egyre nagyobb sűrűséget kínálnak a chipek. 2018 során már 50 százalékot zuhantak a NAND flash-árak, és a Digitimes értesülései szerint a trend tovább folytatódik 2019-ben is. 

Hirdetés

Az ADATA elnöke, Simon Chen megjegyezte, hogy a NAND flash-gyártók egyáltalán nem lassították le a gyárbővítéseket, emiatt aztán jövőre még nagyobb mértékben zuhanhatnak be az árak, mint idén. 

A legnagyobb gyártók, mint a Samsung, az SK Hynix, az IMFlash Technology, a Western Digital és a Toshiba, már elkészültek a 96-rétegű 3D NAND flash-alapú termékeik terveivel, a sorozatgyártások 2019 első felében indulnak. 

A meglévő, régebbi, 64-rétegű NAND flash tárhelyre építő adattárolók vételára emiatt mélyrepülésbe kezdhet. Az új, 96-rétegű chipek a sűrűséget 50 százalékkal is fokozhatják, és szintén segítenek az olyan új technológiák, mint a QLC. 

Sajnos a DRAM-árak nem csökkennek tovább 2019-ben, a hírek szerint itt stagnálásra számíthatunk. A NAND flash-gyártók történetesen DRAM-ot is termelnek, és a DRAM-nyereségekkel ellensúlyoznák a NAND flash-iparra váró veszteségeket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.