Hirdetés

Ötletes kijelzőtechnológiával hódíthat a monitorpiacon a Hisense



|

Még a CES-en mutatta be a Hisense az ULED XD technológiát, amely gyorsabban elterjedhet a monitorpiacon, mint az OLED vagy a microLED.

Hirdetés

A kínai Hisense még a CES-en mutatott be egy izgalmasnak tűnő, új kijelzőtechnológiát. Ennek a legfőbb érdekessége az, hogy sokkal gyorsabban és könnyebben elterjedhet a PC-s monitorpiacon, mint az OLED. 

Hirdetés

Az OLED a technológia fejlődése ellenére csak most kezd megjelenni a PC-s monitorok piacán, de szörnyen lassan. Nagyrészt a PC-s kezelőfelületet fix képelemeivel van gond. 

A Hisense azonban más megközelítést alkalmaz a dupla paneles ULED XD technológiával. Ezt nem csak könnyebb, olcsóbb is lesz gyártani. 

A gyakorlatban a LED-sor elé két panelt zsúfol be a gyártó. Az egyik egy 4K-s, RGB-s VA panel, míg a másik egy 1080p-s, szürkeárnyalatos panel. A konfiguráció célja az, hogy jobb kontrasztot biztosítson a monitor, a magas és az alacsony megvilágítású részleteknél egyaránt. Illetve az, hogy valódi feketéket kapjunk.

A technológiának üzleti szempontból nagy előnye van a microLED-del szemben is, ezt sokkal egyszerűbb és olcsóbb gyártani. Természetesen azt azért meg kell oldania a mérnököknek, hogy a két panel tökéletesen szinkronban legyen. 

A CES-en demóként kiállított tévé egyébként több mint 2900 nites fényerőt ért el, és az LCD-s világban a legmagasabb dinamikatartományt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.