Hirdetés

Nagyon szorult helyzetbe került az NVIDIA



|

Az NVIDIA a tőzsdei aggodalmak miatt a piaci értékének felét vesztette el mindössze 2 hónap alatt, a SoftBank pedig kiszállna a cégből.

Hirdetés

A tőzsde nem mindig a valós eredményeket értékeli, sőt - általában nagyobb hatással vannak az árfolyamokra az érzelmek és aggodalmak. Mindezt most az NVIDIA is megtapasztalta. 

Hirdetés

Az NVIDIA az utóbbi hónapokban mutatta be az új Turing architektúráját, illetve az erre építő termékeket. Az előző generációkhoz mérten nagy volt az ugrás és a fejlődés, éppen ezért már GeForce RTX szériára váltott a gyártó. A cégnek a pénzügyi eredményei is nagyszerűek, az árbevétele éves szinten 21 százalékkal emelkedett, az előző negyedévhez mérten 2 százalékkal. A befektetők egyre jobban jártak, az NVIDIA mégsem örülhet. 

Október eleje óta az NVIDIA tőzsdei árfolyama szó szerint a felére zuhant. Október 1-jén még 289,36 dolláron álltak az NVIDIA részvényei, most azonban már a 150 dollárt sem éri el az árfolyam. 

A hatalmas visszaesést a legtöbben a kriptolufi kipukkanásának tulajdonítják. A bányászőrület vége egyben azt is jelenti, hogy az NVIDIA nyakán óriási készletek maradnak, illetve az RTX 2000-es széria tervei sem úgy alakulnak, ahogy remélték - főleg a középkategóriában. Mindehhez hozzájön, hogy az RTX 2000 sorozat fogadtatása egyébként sem volt túl fényes, vagyis a befektetőknek volt miért aggódni, rágódni. 

Ha a helyzet nem lenne önmagában is elég rossz, akkor kiderült, hogy a japán SoftBank, a világ egyik legnagyobb tech cége, amely egyben az NVIDIA negyedik legnagyobb befektetője is, most kiszállna az NVIDIA-ból. A SoftBank a távozásával 3 milliárd dolláros nyereséget tenne zsebre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.