Hirdetés

Nagyon úgy néz ki, hogy PC-vel is kompatibilis lehet majd a PlayStation VR2



|

Viszont a helyzet azért közel sem ilyen egyszerű.

Hirdetés

Nemrégiben érdekes statisztikákat közölt a Sony a legújabb VR eszközével kapcsolatban, amelyről már korábban is azt feltételeztük, hogy valószínűleg gyengébben teljesített az eladásokat illetőleg, mint ahogy azt a nagyvállalat elképzelte. Nem is sokat hallottunk azóta a PlayStation VR2-ről, azonban most nagyon úgy néz ki, hogy a periféria a jövőben akár kompatibilis lehet a Windows alapú számítógépekkel is.

A folyamat azonban közel sem ilyen egyszerű és számos feltétel teljesülése szükséges hozzá. Az első ilyen a megfelelő illesztőprogramok megléte, amelyre megoldást nyújthat a Steamen elérhető "iVry Driver", amely egyedi meghajtóprogramokat ad hozzá más nem PC-s headsetekhez, mint amilyen például a VR2 is. Ezeknek a segítségével így lehetővé válhat az, hogy a szóban forgó eszközt a számítógépünkhöz csatlakoztassuk és a Steam könyvtárunkban megtalálható VR játékokat játszhassuk vele anélkül, hogy egy erre dedikált headsetet kellene vásárolnunk.

Hirdetés

Így, négy hónappal a Sony virtuális valóság eszközének megjelenése után az iVRy Driver fejlesztői továbbra is azon dolgoznak, hogy megoldást találjanak a periféria csatlakoztatására, azonban nagyon úgy néz ki, hogy ez sokkal több munkát igényel majd, mint azt gondolták volna, és nagy valószínűséggel teljesen egyedi hardverek gyártására lesz majd szükség.

Az alkatrész egyébként feltételezhetően egy olyan adapter lesz, ami lehetővé teszi majd a kapcsolódást, azonban amennyiben ez valóban így van, ezt még meg kell terveznie és le is kell gyártania a csapatnak. Ha ez megtörténik, még akkor sem garantált a siker, ugyanis a cégnek találnia kell egy olyan hardvergyártót, aki ezt majd tömegesen állítja elő és terjeszti a későbbiekben. Ezek alapján nagyon úgy néz ki, hogy még igen messze vagyunk a Sony VR eszközének PC-s kompatibilitásától, azonban mi bizakodóak vagyunk a próbálkozást illetően.

Ti mit gondoltok, láttok potenciált a dologban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.