Hirdetés

Négy Intel GPU-ról árulkodott egy véletlenül kiadott grafikus driver



|

Az Intel egyik véletlenül közzétett grafikus meghajtóprogramja egyenesen négy Intel GPU-t szellőztetett meg.

Hirdetés

Az Intel véletlenül tette elérhetővé a 26.20.16.9999-es grafikus driverét, majd gyorsan vissza is vonta azt. Előbb azonban kiderült, hogy legalább négy dedikált videokártyával készül a cég, és a Rocket Lake processzorokról is megtudtunk ezt-azt. 

Hirdetés

Az Intel 10 nm-es Xe grafikus kártyái elvileg már jövőre befuthatnak. A driver alapján létezik egy DG1 és egy DG2 kódnevű, ezek dedikált megoldások. Ezek LP és HP megjelöléssel is léteznek, ami az alacsony fogyasztásra és a csúcsteljesítményre utal. 

A találgatások szerint a további számadatok a végrehajtási egységekre vonatkoznak. A DG2 modellek állítólag 128, 256 és 512 végrehajtási egységek kaphatnak, és ezek alapján középkategóriás termékekről lehet szó. 

Kiderült továbbá, hogy a Comet Lake utódjaként érkező Rocket Lake processzorok vegyesen használják majd az Intel 14 nm-es és 10 nm-es gyártástechnológiáját, így a kavarodás nagyobb lehet, mint valaha. A Rocket Lake CPU-k 2020 közepén jelenhetnek meg, elvileg GT0, GT0.5 és GT1 konfigurációkban beépített integrált grafikával. Az előbbiek 16, az utóbbi 32 számítási egységet kaphat, a GT1-ből pedig Pro kiadás is lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.