Hirdetés

Nem ajánlatos lecsukni a MacBookot, ha el van takarva a kamerája



|

A figyelmeztetés mellett még egy tanácsot is hozott az Apple a felhasználóinak.

Hirdetés

Régóta megszokott dolog már, hogy a különböző notebookok beépített kamerát is tartalmaznak, és különféle biztonsági okokra hivatkozva sokan szimplán le is takarják azt, hogy még véletlenül se tudjon a felhasználó engedélye nélkül képet rögzíteni. Ám nem biztos, hogy tanácsos ez a manőver, ha az Apple eszközeit használjuk.

Hirdetés

Az Apple ugyanis arra hívta fel a figyelmet, hogy a kameratakarók kárt tehetnek a MacBook, a MacBook Pro, illetve a MacBook Air képernyőjében a készülék lecsukásakor, ami nyilván elég kellemetlen meglepetés lehet a felhasználók számára. Sőt, elvileg egy ilyen apróság még a laptopok fényérzékelő szenzorára is hatással lehet, aminek következtében akár az is előfordulhat, hogy a gép nem tudja automatikusan beállítani a fényerőt.

A vállalat azt javasolja, hogy a kameratakaró használata helyett inkább figyeljük a kamera állapotjelző fényét, ugyanis a hardver úgy lett megalkotva, hogy csak a fénnyel együtt tud működésbe lépni.

Ti le szoktátok takarni a laptop kameráját?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.