Hirdetés

Nem bírják a videokártyák a bányászatot?



|

Az Inno3D arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy érvénytelenítheti a garanciát, ha egy videokártya a bányászat miatt adja be a kulcsot.

Hirdetés

A bányászőrület elképesztően nagy keresletet generált a videokártyák iránt az elmúlt néhány hónapban. Emiatt aztán állandó áremelkedésekkel és készlethiányokkal szembesült a piac. 

Hirdetés

A bányászok általában nem nézik, hogy milyen márkát vásárolnak, a lehető legjobb árat lövik be, és maximum a hűtésre vannak némileg tekintettel. 

Több grafikuskártyának azonban nincs jó sorsa egy elégtelenül szellőző környezetben, értelemszerűen a videokártyák tönkremehetnek. 

Nem mindegyik modell ventilátora bírja például a 24/7-es folyamatos terhelést közel maximum sebességen. A fórumos visszajelzések alapján mostanra a normálisnál nagyságrendekkel több olyan videokártyát cseréltetnek garanciában, amely a bányászat okozta terhelés miatt ment tönkre. 

Az Inno3D-t olyan komolyan érinti a helyzet, hogy immáron a videokártyákra helyezett matricákkal figyelmezteti a vásárlókat arra, hogy érvénytelenítheti a garanciát, ha a kár bányászatból származik. Bár a matrica sokakat elrettenthet, jogilag gyenge lábakon áll, Európában sem kell aggódni miatta - már csak azért sem, mert bármelyik cégnek nehéz lenne bizonyítania, hogy a kár egy konkrét típusú munkamenetből eredt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.