Hirdetés

Nem fizetett a Gigabyte, a zsarolók kiszivárogtatták a következő AMD Epyc processzort



|

A Zen 4 architektúrára épülő chipről derült ki néhány izgalmas részlet, már ha hihetünk a hackereknek.

Hirdetés

A napokban mi is beszámoltunk róla, hogy miután hackerek feltörték a Gigabyte szervereit, hozzáfértek az Intel és az AMD által szolgáltatott titkos adatokhoz is, amik napvilágot is láthatnak, ha a vállalatnak nem sikerült megállapodnia.

Hogy végül a Gigabyte egyáltalán nem is tárgyalt-e a zsarolókkal, vagy csak nem jutottak dűlőre, az nem derült ki, az mindenesetre biztos, hogy rengeteg dokumentuk került közszemlére, miután lejárt a határodő.

Hirdetés

Az egyik ilyen 2021 júliusi dokumentum, ami az AMD Epyc processzorok következő generációját, a Genoa családot taglalja.

Ha hihetünk a kiszivárgott dokumentumnak, akkor a Zen 4-es processzor 96 maggal és 192 szállal rendelkezik majd,  és támogatja a 12 csatornás DDR5 memóriákat. A teljesítménynövekedésnek persze ára van, így a jelek szerint a Genoa processzorok TDP-jét 320-400 W közé lőtte be a gyártó.

Az AMD egyelőre csak annyit nyilatkozott, hogy egyelőre nem kommentálják a kiszivárgott adatokat, úgyhogy érdemes minden információt a megfelelő óvatossággal kezelni. A processzorok várhatóan jövőre kerülnek a boltok polcaira, így hamarosan egyébként is kiderülnek majd a legfontosabb részletek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.