Hirdetés

Nem Intel processzor lesz az Apple jövőbeli Macjeiben



|

Belsős információk szerint az Apple saját tervezésű chipekkel váltaná le az Intel processzorokat a Mac gépeiben.

Hirdetés

Az Apple olyan hatalmas és fontos vállalat, hogy bármit is tesz, az hatással van az egész tech szektorra, és cégek százait érinti. Éppen ezért érdekli annyira az embereket, hogy mire készül az óriás a jövőben. Ming-Chi Kuo például félelmetes pontossággal jósolja meg az Apple terveit, immáron évek óta. 

Hirdetés

Kuo belsős forrásai szerint az Apple azt tervezi, hogy még szorosabbra fűzi az együttműködését a TSMC-vel. A chipgyártó jelenleg az A12 Bionic lapkát gyártja a 2018-as iPhone modellekbe, és minden arra utal, hogy 2019-ben és 2020-ban az A13 és az A14 chipeket is a TSMC gyártja majd. 

Érdekesség, hogy bár az új iPhone-okba a modemet az Intel szállítja, az Apple eltávolodna a cégtől, és a Mac gépeiben többé nem használna Intel processzort. Állítólag az Apple saját tervezésű chipekkel váltaná le ezeket, és már 2020-ban vagy 2021-ben bemutatkozhatnak az új CPU-k. Ezeket persze megint a TSMC gyártja majd. 

Ha ez nem lenne elég, akkor a TSMC egy ennél fontosabb rendelést is kaphat. Az Apple nem mondott le a saját fejlesztésű autó ötletéről, de az még mindig legalább 5 évre van a sorozatgyártástól. A tervek szerint ez önvezető jármű lesz, ehhez pedig 3 vagy 5 nm-es gyártástechnológiával készített chipek tömegére lesz szükség. 

Az biztos, hogy az Apple mindebből semmit nem erősít meg a következő években, de ha a projektek haladnak, biztosak lehetünk abban, hogy még több lesz a szivárgás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.