Hirdetés

Nem játékosoknak szól az NVIDIA első PCIe Gen 4 GPU-ja



|

Itt az NVIDIA Ampere A100 GPU-jának PCIe Gen 4-es kiadása, ez viszont még mindig nem a gamereket célozza meg.

Hirdetés

Az NVIDIA a múlt hónapban mutatta be a következő-generációs Ampere A100 GPU-ját, az viszont még adatközpontokba szánt SXM4-es verzió volt. Most itt a PCIe 4.0-s kiadás, amely ugyanazt a GPU-t és memóriát kínálja. A PCIe 4.0-nak hála sokoldalúbb ez a vezérlő, mint az előző, ugyanis a legtöbb PC-ben használható ebben a formában. A meglévő szerverek, illetve a tudományos célú munkaállomások iskönnyebben fejleszthetőek így. 

Hirdetés

A mostani variánsnak a TDP-je csak 250 watt az SXM-féle 400 wattossal szemben. Ez persze 10 százalékkal kisebb teljesítményt is hoz az egy-GPU-s rendszereken. A több-GPU-s konfigurációkat pedig NVLink útján kettő, NVSwitch útján nyolc GPU-ban maximalizálták. A PCIe sloton keresztül egyébként 75 wattot kaphat a kártya, ezért 8- és 6-tűs csatlakozókra is szükség van. 

A teljesítményt és TDP-t leszámítva a két kártya közel azonos, 6912 CUDA maggal, 826 négyzetmilliméteres GPU-mérettel, 7 nm-es technológiával, maximum 40 GB HBM2-es memóriával. A gamereknek viszont tovább kell még várniuk, legjobb esetben is szeptemberben jöhetnek a GeForce RTX 3000-es kártyák. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.