Hirdetés

Nem kap következő-generációs architektúrát az AMD Navi GPU-széria



|

A legutóbbi driverben lévő kód megerősítette, hogy a Navi GPU-széria még a Graphics Core Next mikroarchitektúrára épül.

Hirdetés

A Phoronix nemrég arról adott ki jelentést, hogy az AMD driverében olyan kódsorok jelentek meg, amelyek a közelgő Navi videokártyákra utalnak. A Navira többek között a GFX1010 kifejezéssel is utaltak. Mivel a Radeon RX Vegára GFX900-ként hivatkoztak, ezért is veszik biztosra a szakértők, hogy most a Naviról van szó. 

Hirdetés

Nem túl meglepő módon túl sok részletet nem árultak el a kódsorok az AMD következő nagy dobásáról, így túl nagy szenzációkat nem tudtunk meg a Navi grafikus vezérlőkről. Egy fontos dologra azért fény derült

Az AMD GPU-ra ugyanis a GCN és a GFX1010 jelzőkkel együtt is hivatkoztak a kódokban. Amennyiben a GFX1010 a Navi, akkor pedig a logikus következtetés az a szakértők véleménye alapján, hogy a Navi GPU-széria még a GCN mikroarchitektúra építkezik. Az AMD ezt használja a termékeinél egészen 2011 óta.

Vagyis a sokak által várt következő-generációs mikroarchitektúrát még nem hozza el a Navi. Az is igaz azonban, hogy az AMD korábbi ütemterve egyértelműen elkülönítette egymástól a Vega, a Navi és a Next Gen korszakokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.