Hirdetés

Nem kapnak béta drivereket az AMD Raven Ridge APU-k



|

Ezek a processzorok kizárólag a 3 havonta megjelenő WHQL meghajtóprogramokat kapják meg az AMD-től.

Hirdetés

Már elérhető a Radeon Software Adrenalin Edition 18.6.1 bétája, amely a jelenlegi legfrissebb csomag. Sajnos azonban nem támogatja az AMD Raven Ridge APU-kat. 

Hirdetés

Az AMD egyik képviselője az Overclockers UK fórumán elárulta, hogy mindez azért van, mert az APU-kat kizárólag a WHQL-kiadásokkal támogatja a gyártó. Az AMD jelenleg három havonta ad ki ilyen drivereket az APU-khoz. 

Értelemszerűen többen aggódni kezdtek. A legutóbbi Raven Ridge-támogatással rendelkező meghajtóprogram a májusban megjelent Adrenalin Edition 18.5.1. Némi jó hír azért, hogy a korlátozott kiadás miatt az AMD optimalizálhatja a költségeket, ami a teszteléseket illeti. 

Az elnyújtott drivermegjelenések és a korlátozott támogatás ugyanakkor azt jelentik, hogy a legújabb játékok nem feltétlenül futnak majd optimálisan az AMD legújabb és legjobb APU-in sem. A felhasználók pedig kénytelenek lesznek 3 hónapot várni minden egyes frissítésre. A hibajavítások később érkezhetnek, hotfixekre és teljesítményjavításokra nem igazán lehet majd számítani. 

Mindezt figyelembe véve az AMD Raven Ridge APU-i már nem mindenki számára jelentenek olyan vonzó választást, integrált Vega grafika, asztali és laptopos verzió ide vagy oda. Még kellemetlenebb, hogy a 18.6.1-es csomag támogatja azt a Vega grafikus vezérlést, ami az Intel Kaby Lake G szériás lapkáit egészíti ki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.