Hirdetés

Nem kapsz többé Windows 10-et, ha ilyen processzorod van



|

Az Intel Clover Trail chipekkel szerelt PC-kre többé nem jön frissítés.

Hirdetés

Nagyjából 5 éve, hogy az Intel elindította a Clover Trail sorozatú Atom processzorokat, amelyek elsősorban táblagépekben, átalakítható laptopokban és netbookokban kaptak szerepet. Az Intel egy ideje már megszüntette a chipek támogatását. 

Hirdetés

Nem sokkal később néhányan észrevették, hogy a Windows 10 alkotói frissítése sehogyan sem telepíthető az ilyen processzorral szerelt gépekre. Mivel közeledik a Windows 10 őszi frissítése, ezért a ZDNet ránézett a témára, és felhívta a figyelmet, hogy ha nem érkezik valamilyen javítás, akkor az érintettek lemondhatnak a biztonsági frissítésekről. 

A The Verge állásfoglalást kért és kapott a Microsofttól, amelyből kiderült, hogy a Clover Trail processzorok többé nem képesek a Windows 10 jövőbeli verzióit futtatni. 

Ez azt jelenti, hogy akinek ilyen CPU-ja van, az az évfordulós frissítésen ragadt, ez az utolsó, ami támogatja ezeket a chipeket. 

Bár 2018 elején megszűnik ennek a verziónak a támogatása, a biztonsági javításokat 2023-ig garantálja a Microsoft. 

Túl sok embert egyébként nem érint az ügy, ugyanis ezek a CPU-k nem voltak sem népszerűek, sem erősek, sem energiatakarékosak. Az Intel éppen ezért is nyugdíjazta az Atom chipeket a PC-k világában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.