Hirdetés

Nem késnek az AMD Zen 3-as processzorai



|

Állítólag alaptalan az aggodalom, az AMD Zen 3-alapú Ryzen processzorai nem csúsznak át 2021-re.

Hirdetés

Nemrég röppentek fel a pletykák arról, hogy az AMD Zen 3-alapú Ryzen processzorai talán mégsem jelennek meg idén, hanem csak 2021-ben. Az amerikai PC World forrásai szerint azonban alaptalan az aggodalom, az AMD nem halasztja el a várva-várt Zen 3-as chipeket azért, hogy a Zen 2-alapú Ryzen 3000-es processzorok népszerűségének hála többet kaszáljon a jelenlegi lapkákon. 

Hirdetés

Az eredeti, Digitimes által közölt jelentés arra hivatkozott ugyanis, hogy az AMD Ryzen 3000 chipek annyira népszerűek, hogy az AMD kiterjesztené azok életciklusát, ezért a 7 nm-es EUV technológiával érkező Ryzen 4000 chipek nem jönnek szeptemberben, hanem sorozatgyártásba is csak az év végén kerülnek. Így 2021 januárjában debütálhatnának, azt nem tudni, hogy esetleg 5 nm-es technológiával vagy sem. 

A PC World forrásai további részleteket nem tudtak meg, de a jelek szerint igenis befutnak a Zen 3-as AMD processzorok még az idei év végén. Ha maradnak 7 nm+ technológiásak, akkor 20 százalékkal nagyobb sűrűséget és 10 százalékkal kisebb fogyasztást hozhatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.