Hirdetés

Nem lesz többé 32 bites Ubuntu ISO



|

A jelek szerint nem nagyon van már igény a 32 bites Ubuntura.

Hirdetés

A Linux-disztribúciókról a legtöbbször úgy hallunk, hogy egy ilyen rendszerrel a régebbi gépeinkbe is új életet lehelhetünk. Főleg akkor, ha a PC már nem alkalmas a modern Windows rendszerek zökkenőmentes futtatására. 

Hirdetés

A jelek szerint azonban egyre kevesebb ember használ friss Ubuntut régi PC-n. A fejlesztők ugyanis úgy döntöttek, hogy kicsit nehezebbé teszik a népszerű Linux-disztribúció telepítését 32 bites processzorral rendelkező gépekre. 

Röviden arról van szó, hogy az Ubuntu 17.10-ből és az újabb Ubuntukból már nem lesz hivatalos 32 bites ISO képfájl. 

Ez nem jelenti azt, hogy az új Ubuntukat nem lehet majd futtatni a régebbi processzorokon. Maga a rendszer még támogatja az i386-os architektúrát, és a biztonsági frissítések archívuma is funkcionális marad. Aki már Ubuntu 17.04-et használ, az frissíthet majd az új buildre, aki pedig tiszta telepítésbe kezdene, anak a MinimalCD és a Netinst nyújthat megoldást. 

Miért számol le a 32 bites ISO-val a Canonical? Állítólag nincs már erre igény, az elmúlt években pedig egyébként is 64 bites processzorokkal vettük a PC-ket. A 32 bites támogatást egyedül azért nem szüntették meg, mert néhányan azért még használnak i386-os processzort. A Canonical szerint ezek az illetők IoT-s kütyüként hasznosítják a régiségeket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.