Hirdetés

Nem olyan erősek az RTX 2060-nal szerelt laptopok, mint gondolnád



|

Tudtuk, hogy a mobilos RTX 2060 gyengébb, mint az asztali, a NotebookCheck szakemberei szerint azonban a vártnál is nagyobb az eltérés.

Hirdetés

Sokan terveznek új, GeForce RTX 2060 videokártyával szerelt gamerlaptopot vásárolni a következő hónapok során, azonban a NotebookCheck szakemberei egy, a napokban kiadott jelentésükben azt ajánlják, hogy mindenki alaposan fontolja meg a választását. 

Hirdetés

Az NVIDIA legújabb, belépőszintű mobilos GPU-i ugyanis jóval gyengébbek lehetnek az asztali változatokhoz mérten. 

Az NVIDIA korábban egyértelműen jelezte, hogy egy GPU-t kifejezetten laptopba gyártott-e, ez mostanra már nincs így. Sőt, mostanában az eltérő megoldásokat is egyforma néven futtatja az óriás, emiatt pedig bárki megvehet úgy egy RTX 2060-nal szerelt laptopot, hogy nem tudja: nem ugyanazt a teljesítményt kapja majd, mint az asztali RTX 2060-tól. 

A vásárlóknak minden esetben maguknak kell majd kikutatniuk, hogy egy kiszemelt laptopban konkrétan milyen GPU van, és az miben tér el az asztali változattól. A NotebookCheck szerint a mobilos RTX 2070 például 14-18 százalékkal lassabb az asztalinál, míg a mobilos RTX 2080-nál ez 8-10 százalékra mérséklődik. Az sajnos ismét mindig egyedi tényező, hogy ennek mi áll a hátterében (például az adott laptop gyengébb hűtése). 

A NotebookCheck azt állítja, hogy a mobilos RTX 2060 csak körülbelül 5 százalékkal jobb, mint egy mobilos GTX 1660 Ti - pedig árban jóval nagyobb a különbség. Azoknak a gamereknek, akik a pénzükért a lehető legtöbbet szeretnék kapni, a szakértők azt ajánlják, hogy fontoljanak meg inkább egy mobilos GTX 1660 Ti-vel szerelt laptopot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.