Hirdetés

Nem sok dologra jó a bitcoin



|

A bányászőrület fényében meglepő, de online szinte sehol nem lehet vásárolni a bitcoinnal.

Hirdetés

A bányászőrület fényében sokakban felmerülhet az ötlet, hogy a bitcoinokat talán megérné elkölteni online vásárlás során. A rossz hír az, hogy erre nem igazán lesz lehetősége senkinek. 

Hirdetés

A Bloomberg jelentése szerint a digitális pénzt mindössze három helyen fogadják el az 500 legnagyobb online kereskedő listájáról. Mindez a tavalyinál is rosszabb képet fest, akkor még öt helyen lehetett bitcoinnal fizetni. 

A digitális pénz és a bányászat iránti őrület extrém magasságokban jár, egy bitcoin többet ér, mint egy uncia arany. Akkor miért nem szeretik a kereskedők a Bitcoint? 

A Bloomberg szerint a tranzakciós díjak jelenthetik a gondot, ezért nem szereti senki a digitális pénzt elfogadni. Mivel a díjak emelkednek, ezért a kisebb tranzakciókat nincs értelme végrehajtani, más fizetési módot választani sokkal előnyösebb. 

A jelek szerint tehát a digitális pénz inkább csak vagyontárgynak jó - mint egy értékpapír. A kérdés az, hogy meddig örülhetnek a bányászok: a kriptovalutás őrület miatt a kockázati tőkebefektetők dollárszázmilliókat pumpálnak bármilyen ötletbe, amely idővel tőzsdei bevezetést vagy saját céghálózaton belüli fizetési opciót ígér. A buborék növekszik, gyorsan és nagyon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.