Hirdetés

Nem tűnik értelmetlennek az Apple Vision Pro, az Apple AR-szemüvege



|

Hivatalosan bejelentették az Apple Vision Prót, ami munkához és kikapcsolódáshoz is szuper - és kontroller nélkül irányíthatjuk.

Hirdetés

Hosszú-hosszú évek óta dolgozik az Apple saját kiterjesztettvalóság-szemüvegén, de eddig csak pletykákat hallottunk róla - legutóbb azt, hogy a WWDC nyitó előadásán fogja részletezni a cég. Így történt, a műsor One more thing...-je az Apple Vision Pro volt, ami egy kontroller nélkül, szemünkkel, hangunkkal és kezünkkel irányítható AR-szemüveg.

Ha nem is fogja átformálni a mindennapjainkat, tud pár érdekes dolgot - miközben egyenesen olyan, mintha a Black Mirrorból szalajtották volna.

Hirdetés

Az önállóan használható, de minden Apple-eszközzel kapcsolódni képes Vision Prót arra találták ki, hogy a mindennapokban viseljük és használjuk böngészésre, Apple TV-s és egyéb streaming tartalmak megtekintésére (akár 3D-ben is), Apple Arcade-es és egyéb játékok játszására, fényképek nézegetésére (a panorámaképekbe "beleállhatunk"), üzenetküldésre, FaceTime-olásra (egy digitális, valósághű, mégis virtuális avatarunkat látják a többiek). A megjelenő ablakokat ízlésünk szerint rendezhetjük el magunk körül a szobában, de teljesen ki is zárhatjuk a külvilágot, máshova utaztatva magunkat. Az üzenetben küldött 3D-s tárgyakat kiemelhetjük és elhelyezhetjük, forgathatjuk és megnézhetjük. Mivel AR-szemüveg, végig kiláthatunk belőle, de azt is látják mások, ha éppen el vagyunk merülve a virtuális térben. Használhatunk virtuális billentyűzetet, de bluetooth-os eszközöket is. Ha ránézünk a Mac-ünk képernyőjére a Vision Prót viselve, a kép a szemüvegre ugrik át a gépről.

Kamerájával 3D-ben rögzít képet, amit visszanézhetünk. Beépített fülhallgató helyett térbeli hangzást szolgáltató komponenst kapunk, de AirPods-szal remekül működik. A Disney is beállt mögé, egy rakás izgalmas élménnyel készül.

Különösen figyeltek arra, hogy könnyű legyen, kényelmes viselni hosszú időn át, és a hűtését is diszkréten oldották meg. A pánt is jól lélegzik, tart, de nem szorít. Kijelzője Micro OLED, 23 millió pixelt jelenít meg, egyedi, háromlencsés rendszer gondoskodik a tiszta képről. Egy M2-es és egy új, R1-es processzor dolgozik együtt a tökéletességért.

Persze a bemutató jól nézett ki a géppel generált képek bőséges használatának köszönhetően, de hogy a gyakorlatban milyen lesz, az kiváló kérdés. A fejlesztők már idén elkezdhetnek rá tartalmakat gyártani. 3499 dollárba fog kerülni, és a jövő év elején válik elérhetővé - ez adó nélkül 1,2 millió forint, adóval nagyjából 1,5-1,6 millió lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.