Hirdetés

Tízből kilenc német választja már az AMD processzorokat



|

Igen figyelemreméltó eredményt ért el az AMD, Németországban február hónapban az eladott CPU-k 86 százaléka tőlük származott.

Hirdetés

Eddig is nyilvánvaló volt, hogy az AMD hasít a processzorpiacon, az Intelnek pedig van miért fájjon a feje. A mostani jelentés hatására valószínűleg nem sokan kapnak dicséretet az Intelnél. Az AMD ugyanis annyira népszerű lett, hogy Németországban február hónapban az eladott processzorok 86,11 százaléka AMD volt. Így az Intelnek az ottani piac 13,89 százaléka jutott csak. 

Hirdetés

A kékek új-generációs CPU-család piacra dobásával igyekeznek majd kompenzálni a harmadik-generációs Ryzen lapkák térhódítását, de nem lesz könnyű dolguk. 

A legnépszerűbb processzor egyébként a Ryzen 5 3600 volt, ami pénztárcabarát, de Zen-alapú, 7 nm-es chip. Az Intel processzorait választóknál nem a megfizethetőség volt a fő szempont, a Core i7-9700K volt a legkeresettebb a vizsgált időszakban, amit főleg gamerek használnak. 

Fontos adalék, hogy a statisztika ezúttal is a Mindfactorytól származik, tehát a legnagyobb német kereskedőtől, így az eredmény Németországra nézve nagyjából reprezentatív, de korántsem biztos, hogy globális léptékben ugyanez lenne a helyzet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.