Hirdetés

A koronavírus miatt késik a Nikon D6



|

A járvány hatására alkatrészhiány lépett felé, a Nikon pedig kénytelen volt elhalasztani az új fényképezőgépét.

Hirdetés

Lassan nincs már olyan ágazat, amire ne lenne hatással a koronavírus. A Nikon például ennek hatására kényszerült arra, hogy elhalassza a D6-os fényképezőgépét. A professzionális sportfotósoknak szánt gép eredetileg márciusban jött volna, de most májusra csúszik a megjelenés, mert a járvány hatására alkatrészhiány lépett fel. A fényképező talán még időben jelenik meg a piacon, ami azért fontos, mert a júliusban kezdődő nyári olimpia egyik színfalak mögötti sztárja lehet, és elképesztően népszerű modellnek ígérkezik. 

Hirdetés

A Nikon mellett más nagy gyártók beszállítólánca is akadozik, sokan kénytelenek átüzemezni új termékeik bejelentését és megjelenését a koronavírus hatására. A járványra válaszul a kínai kormány számos üzemet bezárt, munkások millióinak utazását korlátozza, így aztán a globálisan népszerű tech termékek alkatrészeiből egyre nagyobb a hiány. 

Kínában eközben csökkenő tendenciát mutat az új fertőzöttek száma, így optimista becslések szerint sok helyütt már a hónap végére újra teljes gőzzel folyhat a termelés. Az már egy másik kérdés, hogy mi lesz a többi, szintén érintett céggel más országokban vagy kontinenseken.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.