Hirdetés

Nincs elég Intel processzor



|

Komoly gond adódott a népszerűbb Intel processzorok készleteivel, de nem a nagy kereslet miatt.

Hirdetés

A hírek szerint egyre komolyabb készlethiány jelentkezik az Intel nyolcadik-generációs, 14 nm-es gyártástechnológiával készülő asztali Core processzoraiból. Ezt támasztja alá többek között a Tom's Hardware jelentése is. 

Hirdetés

A jelentés az olyan népszerű, nyolcadik-generációs Core processzorok árát és elérhetőségét követte, mint a Core i5-8400, a Core i5-8600K vagy a Core i7-8700K. Az eredmények alapján a kereskedők nagy erőkkel igyekeznek feltankolni a szóban forgó modellekből, sokan gyakran fogynak ki a készletekből. Mindez nem a kiugróan nagy keresletnek köszönhető. 

A készlethiány magyarázata sokkal inkább az lehet, hogy az Intel átállította a 14 nm++ technológiás erőforrásait a közelgő, kilencedik-generációs Core processzorokra. Ez a vonal a Core i5-9600K, Core i7-9700K és Core i9-9900K modellek debütál majd. 

Az Intel valószínűleg nem csak kedvező árazást, hanem stabil készleteket is szeretne az idei ünnepi szezonra, illetve visszavágna az AMD-nek a második-generációs Ryzen processzorok miatt. Ezek ugyanis komoly fenyegetést jelentenek az Intel versenyképességére. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.