Hirdetés

Nem tervez többé egyedi processzorokat a Samsung



|

A jövőbeli Exynos chipekbe többé nem épít házon belül tervezett processzormagokat a Samsung.

Hirdetés

A Samsung az egyik legnagyobb chipgyártó volt az elmúlt években, nagyrészt a memóriák és a tárhelyek miatt - emellett azonban egyedi processzormagokkal is foglalkozott. 

Hirdetés

A Samsung mobilok (és egyéb termékek) nemzetközi változataiba Exynos chipet épít a gyártó, ezekben eddig a processzor házon belül tervezett és az ARM-tól licencelt processzormagok kombinációját használta. 

A dél-koreai gyártó most azonban 290 embert épít le a texasi kutatás-fejlesztési központjában, és ezzel egyszerre befejezi az egyedi processzormagok fejlesztését. A tippek szerint a Galaxy S11-be kerülő Exynos 9830-hoz már teljes mértékben az ARM processzormagokat használják majd. 

Egyes vélemények szerint ezzel a lépéssel a versenyképességet fokozná a Samsung, az új Exynos lapkák pedig azért is érdekesek lehetnek, mert van rá esély, hogy AMD GPU-t építenek azokba a jövőben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.