Hirdetés

Nincs többé 32 bites Radeon driver



|

Az AMD többé nem ad ki 32 bites meghajtóprogramot a Radeon grafikus vezérlőkhöz.

Hirdetés

Az AMD hivatalosan is megerősítette a 4Gamer kérdésére reagálva, hogy a 32 bites Radeon driverek támogatása véget ért. A jövőben a cég nem támogatja az effajta meghajtóprogramokat. 

Hirdetés

Mindez azt jelenti, hogy 2018. októberétől nem lesz 32 bites driver az AMD Radeon grafikus vezérlőkhöz. A Radeon videokártyákhoz így az utolsó 32 bites meghajtóprogram a Radeon Software Adrenalin 18.9.3 WHQL, ami október 5-én jelent meg, WHQL-minősítéssel. Ez a mai napig elérhető az AMD weboldalán keresztül. 

Az NVIDIA tavaly decemberben szüntette meg a 32 bites driverek támogatását. Vagyis az architektúrát immáron egyik nagy óriás sem támogatja. 

A legtöbb ember számára ez nem jelent változást, hiszen 2018-ban már nagyon kevesen használnak 32 bites rendszert, pláne újabb videokártyával. A Radeon RX Vega weboldaláról pedig már el is tűntek a 32 bites driverek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.