Hirdetés

Novemberben jön az AMD Ryzen 9 3950X



|

Az AMD megerősítette, hogy a Ryzen 9 3950X és a harmadik-generációs Threadripper széria most novemberben érkeznek.

Hirdetés

Az AMD úgy döntött, hogy elárulja, milyen új processzorokat készül piacra dobni még az idei évben. Az eredetileg néhány hónapja, az E3-on bemutatkozott Ryzen 9 3950X-ről is szó esett. 

Hirdetés

Ez a világ első processzorra, ami 16-magos és 32-szálas a fogyasztói asztali kategóriában. A boost melletti órajel akár 4,7 GHz is lehet, ami ezúttal végre valóság is lehet az ebben a hónapban frissített AGESA szoftvernek hála. 

A 749 dolláros processzor alap órajele 3,5 GHz lesz, a TDP értéke 105 watt. Az AMD az E3-on még szeptemberi megjelenést ígér a Ryzen 9 3950X-szel kapcsolatban, most azonban megerősítette, hogy novemberben érkezik meg a chip a piacra. 

Emellett azt is bejelentette az AMD, hogy tényleg dolgozik a Rome-alapú, harmadik-generációs Threadripper lapkákon, és ezek a CPU-k is novemberben érkeznek. Vagyis pont időben, hogy megelőzőcsapást mérjen az AMD az Intel Cascade Lake-X chipjeire. Akár 32-magos, 64-szálas modellek is érkezhetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.