Hirdetés

Titokban 5 nm-es chippel kísérletezik az NVIDIA



|

Nem ők készítik, hanem a TSMC, de a zöld gyártó a közeljövőben valamilyen erre épülő nagy újdonsággal szeretne előrukkolni. De mi lehet az?

Hirdetés

A DigiTimes szellőztette meg, hogy a TSMC chipgyártó új, 5 nanométeres technológiára épülő szilícium-előállító egységéből kipotyogó első termékekre már be is jelentkezett az első vevő, ez pedig az NVIDIA. Ez idáig viszonylag átlagos hírértékű információ, hiszen persze, a zöldek eddig is nagy mennyiségben vásárolták a chipeket, most is ezt teszik, örüljünk velük együtt ennek, juhé. De ha jobban a dolog mögé nézünk, már érdekesebb a helyzet.

Hirdetés

Az NVIDIA ugyanis a következő generációs GPU-iban nem használ ilyen chipeket, azt már egy ideje biztosan lehet tudni, hogy szintén a TSMC gyártósoráról származó, valamint a Samsung által szállított 7 nanométeres eljárással készült chipeket szán ezekbe - ennek végeredménye lesz az új, Ampere kódnéven készülő GeForce RTX 30xx sorozat. Tehát a mostani, még inkább "töpörített" félvezetőkkel más a célja.

A szakértők szerint szinte biztosan nem arról van szó, hogy az Ampere-hez kapcsolódna valamilyen szinten az új bevásárlás, inkább azt valószínűsítik, hogy teljesen másféle termékvonalról lehet szó, ami akár nagy meglepetést is okozhat. Egyesek szerint a Tegra rendszerchipek új generációja formálódhat a háttérben, amivel a mobilprocesszorok piacának csapna oda a gyártó. Egy időben Tegra SoC-re épült több népszerű okostelefon és tablet, és bár mostanában kissé visszahúzódtak innen, a Nintendo Switchben azért egész szépen elmuzsikálnak. Van, aki már kapásból odáig jutott a következtetéssel, hogy jön a Nintendo Switch 2, amire persze még az égvilágon semmi egyéb bizonyíték nincs - de tény, hogy nem is lehet kizárni.

Szerintetek milyen új eszközökbe szánja új fejlesztéseit az NVIDIA? Visszatérne a mobilok világába és kiharapdálna a Qualcomm és a többiek tortájából? Vagy tényleg a Nintendóval dolgoznak a sikeres kézikonzol új változatán? Hozzászólásban várjuk a tippjeiteket!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.