Hirdetés

Ügyes technológiákkal turbózzák fel az Ampere videokártyák teljesítményét



|

Az NVIDIA többek között az NVCache nevű megoldásával emeli új magasságokba az Ampere-alapú grafikus vezérlők teljesítményét.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be arról, hogy milyen friss érdekességek derültek ki az NVIDIA Ampere-alapú új videokártyáiról, és főleg a GeForce RTX 3080 Ti-ről. Érdemes még kitérni többek között a közelgő NVCache nevű megoldásra, amit szintén az Ampere architektúra hoz el magával. Ennek hála az új videokártyák jobban tudják majd használni a rendszermemóriában és a tárhelyen lévő adatokat a memóriaigényes feladatok felgyorsításához. 

Hirdetés

Az NVIDIA lényegében az AMD HBCC-re csinált egy alternatívát. Ez utóbbival a frame bufferek méretkorlátait iktatja ki a rendszermemória gyors tárhelyként való használatával az AMD, és így a memóriát és tárhelyet VRAM-ként hasznosítva erősíthet az NVIDIA is. A zöldek a memóriatömörítéssel növelhetik a hatékonyságot, készül a Tensor Accelerated VRAM Compression is, mindezeknek hála elvileg nem nőnek a költségek, de a teljesítmény extra VRAM nélkül igen . 

Ha minden pletyka igaz, akkor az NVIDIA leendő vásárlói jelentős teljesítménynövekedésre számíthatnak az Ampere kártyáktól, és a DLSS 3.0 is hoz majd némi fejlődést a játékokban. Hivatalosan persze még semmit nem erősített meg a cég, de ez is eljöhet hamarosan. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.