Hirdetés

2200 MHz-en is pöröghet az egyik új NVIDIA Ampere GPU



|

A GA100-as GPU nem csak boost melletti órajelben jeleskedne, a 8192 mag is figyelemreméltó jellemzője lehet.

Hirdetés

A várakozások szerint az NVIDIA hamarosan megejti az Ampere-alapú videokártyákkal kapcsolatos bejelentéseit, addig is persze sorra szivárognak a specifikációk és a mérési eredmények. Sok azért a találgatás és a következtetés, de most egy kínai fórumon olyan informátor árulkodott, aki a múltban már többször megbízhatónak bizonyult. Ő azt mondja, hogy lesz egy GA100 nevű chip, a szakértők szerint a GA pedig a GeForce Ampere rövidítése. De mit is tudhat ez a GPU? 

Hirdetés

A kínai informátor 128 CU-ról, 8192 CUDA magról, 48 GB HBM2e memóriáról, 300 wattos TDP-ről és akár 2,2 GHz-es boost melletti órajelről beszél. Ezek alapján a GA100 a vártnál jóval nagyobb teljesítményre lehet képes, bár sokan kételkednek abban, hogy a 2200 MHz-es érték összejöhet. 

Bár az effajta szivárgások sokszor az adatközpontokba szánt termékekkel kapcsolatosak, és az igazán nagy teljesítményt elsőként általában az üzleti szektorra koncentrálják, az újítások a fogyasztói piacra is eljutnak, és jó hatással vannak arra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.