Hirdetés

Azonnal frissítsd az NVIDIA videokártyád driverét



|

Nagyon veszélyes biztonsági réseket találtak az NVIDIA grafikus vezérlők windowsos illesztőprogramjaiban.

Hirdetés

Az NVIDIA arra figyelmeztette a felhasználóit, hogy azonnal frissítsék a grafikus vezérlőjük meghajtóprogramját, ugyanis összesen öt sérülékenységet találtak a GeForce, a Quadro és a Tesla szériás videokártyák windowsos meghajtóprogramjaiban. 

Hirdetés

Ezeket a biztonsági réseket nagyon veszélyesnek jelölték meg, és mind lehetővé teszi elméletileg a helyi kódok végrehajtását, a szolgáltatás megtagadását vagy éppen a jogosultságok továbbadását. Feltéve, hogy a rendszert nem frissíti valaki időben. 

A felhasználókat arra buzdítja az NVIDIA, hogy a lehető leghamarabb frissítsék a windowsos drivereiket azért, hogy biztonságban maradjanak, és befoltozzák ezeket a lyukakat. A sérülékenységeket csak Windows rendszereken lehet kihasználni, Windows 7-től kezdve egészen Windows 10-ig. 

Némileg azért megnyugtató dolog, hogy egy rendszer támadásakor a hackernek helyi hozzáférésre van szüksége a géphez, ami NVIDIA GPU-t használ - a távoli végrehajtás nem lehetséges. Az egyetlen védekezési mód ugyanakkor a driverfrissítés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.