Hirdetés

Egyre népszerűbbek a GeForce RTX 20-szériás videokártyák



|

Csábító a valós idejű, hardveres ray tracing, és a Steam legutóbbi felmérése is azt mutatja, hogy az NVIDIA a menő a grafikus vezérlők piacán.

Hirdetés

Most már a kereslet és a kínálat is olyan szinten áll, hogy az RTX-es kártyák népszerűsége stabilan növekedhet. A Steam havi felmérése is azt mutatja, hogy az RT és Tensor magokat kínáló NVIDIA kártyákat választók száma egyre csak emelkedik. A legnépszerűbbek egyike a GeForce RTX 2060, amely egy hónap alatt újabb 0,53 százalékos részesedést szerzett a Steam statisztikájában, így összetettben az ötödik, 2,71 százalékkal. 

Hirdetés

Szintén nagy népszerűségnek örvend a GeForce RTX 2070 és az RTX 2070 Super, de az RTX 2080 Super és az RTX 2060 Super is népszerű volt az utóbbi hetekben. 

Mivel a top 8-ban a további három kártya az NVIDIA GeForce GTX 16-os szériájából került ki, továbbra is jól látszik az NVIDIA fölénye a videokártyák piacán. A legnépszerűbb AMD kártya csak a tizedik, ráadásul a GCN architektúrás Radeon RX 580 az. Az AMD összetett piaci részesedése 15,7 százalékról 13,38 százalékra mérséklődött. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.