Hirdetés

NVMe SSD-vel újított a WD Blue szériája



|

A SATA-s verzió teljesítményének háromszorosát nyújtja az új WD Blue SN500 NVMe SSD. A WD szerint ideje átállni SATA-ról NVMe protokollra.

Hirdetés

A Western Digital szeretné felgyorsítani az NVMe SSD-kre való átállást az olcsóbb árkategóriákban is, éppen ezért a WD Blue szériáját egy új modellel bővítette. Ez lett a WD Blue SN500 NVMe SSD

Hirdetés

Az új meghajtó a SATA-s verzió teljesítményének háromszorosára képes, miközben továbbra is megbízható. Tartalomgyártóknak és haladóknak is ideális, multitaskinghoz, erőforrás-igényes megoldásokhoz, közel azonnali hozzáférést nyújt a fájlokhoz és programokhoz. 

A mostani modell a WD saját 3D NAND technológiájára építkezik, a firmware és a kontroller szintén a gyártóé. A szekvenciális olvasási és írási maximum sebességek 1700 és 1450 MB per másodperces értékeken alakulnak az 500 GB-os modellnél, a fogyasztás 2,7 watt. 

Mivel a fogyasztók gyorsabb és reszponzívabb gépeket akarnak, ezért a PC-s szektor mindent megtesz, hogy átálljon SATA-ról NVMe protokollra. Mostanra a mainstream piacon is egyre gyakoribb a 4K-s vagy 8K-s tartalmak szerkesztése, kezelése, vagyis sok adatot kell feldolgozni, a gyors tárhely egyre többet számít. A WD szerint itt az ideje, hogy a képekkel, videókkal és tartalmak létrehozásával foglalkozók átálljanak NVMe-re. 

A WD Blue SN500 NVMe SSD 250 és 500 GB-os változatban jön, M.2 2280 PCIe Gen 3 x2 formátumban, 54,99 és 77,99 dolláros árakon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.