Hirdetés

Nyáron frissülhet az Intel LGA2066 HEDT platformja



|

A Cascade Lake mikroarchitektúrára építhetnek az új termékek, elvileg már a Computexen megérkeznek az újdonságok.

Hirdetés

A pletykák szerint az Intel idén nyáron frissíti a HEDT platformjait, méghozzá olyan új termékekkel, amelyeken a Cascade Lake mikroarchitektúrára építkeznek. Az Intel jelenleg két HEDT platformot futtat, az LGA2066-ot és az LGA3647-et. 

Hirdetés

Az új Cascade Lake-X lapka az LGA2066-os platformra érkezik, és elvileg már júniusra debütálhat, vagyis nagyjából a 2019-es Computex táján. Lesz továbbá egy még több maggal rendelkező modell is, 6-csatornás memóriával, ez már áprilisban megérkezhet az LGA3647-es platformhoz. Vagyis aki nemrég vett 3000 dollárért Xeon W-3175X processzort, az lehet, hogy elsiette a vásárlást. 

Mindkét új chip a meglévő 14 nm-es gyártástechnológián alapszik majd, de olyan újdonságokat hoz magával, mint az Optane Persistent Memory támogatása, az Intel Deep Learning Boost kiterjesztések VNNI utasításkészlettel, valamint hardveres védelem is van a Meltdown és a Spectre még több variánsa ellen. 

Szintén újdonság lesz a Comet Lake, aminek kapcsán 10-magos CPU-ra számíthatunk az LGA1151-es platformra, de megint 14 nm-en. Tehát újabb bőrt húz le az Intel a Skylake-ről. Ezzel válaszol - többek között - az AMD első 7 nm-es, AM4-es, 12-16-magos Zen 2 processzoraira is a cég. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.