Hirdetés

Nyílt forráskódú lett a Classic Shell



|

Miután a fejlesztője magára hagyta, nyílt forráskódú lett a népszerű alkalmazás, ami egy kis Windows 7-es színt visz a Windows 10-be.

Hirdetés

A Microsoft minden új Windows rendszerrel alakított a kezelőfelületen. Míg a Windows 8 eltüntette a Start menüt, addig a Windows 10 visszahozta, teljesen új dizájnnal. 

Hirdetés

Voltak, akiknek ez nem tetszett: szerencsére a Start menü testreszabására ott a StarDock Start10, illetve a Classic Shell is, sok más kiváló program mellett. A Classic Shell segítségével a Start menü és az Intéző is testre szabható. 

A programot azonban most magára hagyja a fejlesztője. A jó hír az, hogy az alkalmazás ezennel nyílt forráskódú lett, vagyis bárki folytathatja a munkát, ha szeretné. 

A forráskód elérhető a SourceForge oldalán, a Classic Shell fóruma pedig a jövő év végéig online marad, hogy támogassa az esetleges folytatást. 

Egyelőre nehéz lenne megtippelni, hogy van-e jövője a projektnek. A fejlesztője többek között azért döntött úgy, hogy magára hagyja a szoftvert, mert a Microsoft a Windows 10 minden komolyabb frissítésénél átír valamit, ami miatt a Classic Shell már nem működik. Mostanában pedig évi két nagy frissítést kap a Windows 10. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.