Hirdetés

Nyugatra is érkezik a Huawei all-in-one PC-je



|

Az őszi kínai rajt után nálunk is megjelenik a Huawei MateStation X.

Hirdetés

Mivel több kínai gyártó az Apple-höz méri magát, nem meglepő, hogy minden eszközkategóriában jelen szeretnének lenni, ahol a cupertinóiak is. Így jár el a Huawei is, akik az okostelefonok mellett már versenyben vannak a tabletek, és a laptopok piacán is. A sort pedig nemrég teljessé tették egy, az iMac formátumához hasonló all-in-one PC-vel is, ami eddig csak Kínában volt elérhető, de nemrég bejelentették, hogy nyugati piacokra is elhozzák.

A Huawei MateStation X alapja tulajdonképpen a nemrég nálunk is megfordult MateView monitor, ami 3:2-es képarányával egyértelműen a produktivitást helyezi előtérbe. A 28,2 hüvelykes IPS panel egyébként egy 3840x2560 pixel felbontású, egyszerre tíz pontos érzékelést lehetővé tévő érintőképernyő alapja, ami 60 Hz-es képfrissítésre és 500 nites maximális fényerőre képes.

Hirdetés

Ami pedig a számítógép teljesítményét illeti, két AMD Zen 3-as APU-ból választhatunk, egy Ryzen 5 5600H és egy Ryzen 7 5800H-val szerelt változat elérhető, amik mellé 16 GB DDR4-3200-as memória és 512 GB SSD tárhely került. Ezekkel kapcsolatosan az egyetlen aggasztó jel, hogy látszólag nem lehetséges a cseréjük otthoni körülmények között, így arra senki ne számítson, hogy saját maga fejleszti majd a Huawei MateStation X-et.

A monitorba szerelt gép mellé néhány kiegészítőt is ad a Huawei, egy egér mellett egy billentyűzetet is, amik közül az utóbbiban látszólag egy ujjlenyomat-olvasó is helyet kapott. Más perifériákat beépítettek a Huawei MateStation X-be, egy 720p-s webkamera mellett 5 W teljesítményű sztereó hangszórókat kapunk egy 10 W-os mélynyomóval, de ennél valószínűleg jobban járunk, ha a 3,5 mm-es jack-csatlakozón keresztül másik hangeszközt csatlakoztatunk a géphez.

Apropó, csatlakozók: a jack mellett két USB-A és két USB-C portot kapunk, de ahogy már a MateView-nál is láttuk, bizonyos funkciók használatához vezeték nélkül is csatlakoztathatunk más Huawei eszközöket. Az all-in-one PC ára 2199 euró lesz a kontinensünkön, szóval nem lesz olcsó mulatság a beszerzése, de ezt már megszokhattuk az ilyen különleges formátumú gépeknél.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.