Hirdetés

Odacsapott a Raspberry Pi-nek a Gigabyte



|

A Gigabyte GA-SBCAP3350 Apollo Lake CPU-t kapott, a memória és a tárhely fejleszthető.

Hirdetés

A legtöbb normál alaplapba bármilyen processzort, memóriát és adattárolót beilleszthetünk, azonban a Raspberry Pi-hez hasonló hitelkártya méretű PC-k rendszerint a laphoz forrasztott CPU-val és RAM-mal érkeznek. 

Hirdetés

A Gigabyte GA-SBCAP3350 éppen ezért nagyon különlegesnek számít ebben a mezőnyben. Bár a kétmagos Intel Celeron N3350-es processzor adott, a RAM és az SSD tetszés szerint cserélhető. 

A 146 x 102 milliméteres gép nagyobb, de sokoldalúbb, mint egy Raspberry Pi. Az egycsatornás DDRL SO-DIMM slot maximum 8 GB-os DDR3L-1866-os memóriát fogad be, ezt tudja kezelni a CPU. 

Akad egy mini PCIe slot, aminek hála mSATA SSD-t kezel a gép, és egy második mini PCIe slot is van a vezeték nélküli kártyához. 

Akad továbbá HDMI és VGA port, az előbbi 3840 x 2160-as felbontást támogat 30 Hz-en, az utóbbi 1920 x 1200-at 60 Hz-en. Két USB 3.0 port, dual gigabites Ethernet, USB 2.0, SATA, GPIO is került az alaplapra. 

Az egyik oldalt egy nagy hűtőborda borítja, aminek hála ventilátorok nélkül is használható a PC. Sajnos a vételár még mindig nem derült ki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.