Hirdetés

Okos és 8K-képes lett a Samsung Exynos 9820 csúcslapka



|

Bemutatkozott a Samsung 8 nm-es lapkája, ami a jövő évi Galaxy S10-es szériában kap helyet.

Hirdetés

Hivatalosan is bemutatkozott a Samsung következő csúcslapkája, a Samsung Exynos 9820. A sorozatgyártása még az év vége előtt megkezdődik, tehát gyakorlatilag biztos, hogy ez kerül a Galaxy S10-es okostelefonokba. 

Hirdetés

Természetesen ez a Samsung valaha volt legerősebb chipje, ráadásul az első, amely már 8 nm-es (LPP) gyártástechnológiával készül. Ez ráadásul az első, amely már a 8K-s videók kódolását és dekódolását is támogatja, ráadásul a processzormagok is érdekes elrendezést kaptak. 

A chip 2 darab negyedik-generációs Samsung processzormagot kínál, illetve 2 darab ARM Cortex-A75-öt és 4 darab ARM Cortex-A55-öt. A Mali-G76 MP2 GPU mellett NPU is van, vagyis a mesterséges intelligenciát már itt is neurális feldolgozóegység támogatja. 

A lapka maximum 4096 x 2160-as vagy 3840 x 2400-as kijelzőket támogat, illetve 8K@30fps vagy 4K@150fps videókat (H.265/HEVC, H.264, VP9). Az előlapi és a hátlapi kamerák maximum 22 megapixelesek lehetnek, a tárhely UFS 2.1 vagy 3.0. 

A Samsung szerint az új processzormagok egymagos teljesítményben is 20 százalékos előrelépést hoznak, a hatékonyság 40 százalékkal fejlődik. Vagyis az új készülék gyorsabb lesz vagy pedig tovább bírja üzemidőben. A grafikus teljesítmény 40 százalékkal nőtt, az NPU pedig még a fotózásba és az AR-feladatokba is besegít. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.