Hirdetés

Okosotthon, kis lépésekben



|

Nem feltétlenül kell óriási beruházásként gondolni az okosotthon-építésre. Mutatunk néhány ötletes eszközt, amelyekkel máris megkezdheted lakásod modernizálását egyszerűen, olcsón.

Hirdetés

Komplex, dedikált okosotthonvezérlő-központok által irányított rendszerekből többfélét is találunk a piacon, de sokakat elriaszt egy ilyen komoly beruházás, átalakítás, ezért inkább lemondanak lakásuk modernizálásáról. Jó hírünk van számukra: nem kell azonnal fejest ugraniuk a teljes átalakításba, kis lépésekben is haladhatnak, belekóstolhatnak abba, milyen kényelmi szolgáltatásokkal tehetik egyszerűbbé, jobbá életüket. Cikkünkben kifejezetten olyan eszközöket gyűjtöttünk össze, amelyek komolyabb beruházás nélkül beilleszthetők szinte bármely háztartásba, és sok hasznos funkcióval kápráztatnak el.

Hirdetés

Az egészen egyszerűen, a használati utasításokat követve beépíthető eszközökből rengeteget találunk a piacon, ráadásul az egyszerűség nem feltétlenül jelent korlátozott tudást. Ilyen például a világítás modernizálása, az elektromos zár, a mobilos kapucsengő, a Wi-Fi-re kapcsolódó konnektordugalj vagy a teljesen kábelmentes kamerarendszer.

Google Home

Az otthonunkba helyezett okoshangszóró egy új, de népszerű őrület, és nem véletlenül. Bárhol, bármikor kiadhatunk parancsokat, amelyekkel a rendszerbe kapcsolt eszközeinket vezérelhetjük, rákérdezhetünk hasznos információkra, hírekre, időjárásra, felolvastathatjuk leveleinket, vagy éppen zenét is hallgathatunk. A Google hangszóróját azért választottuk az Amazon Alexa és az Apple HomePod helyett, mert ezzel kapjuk a legerősebb ökoszisztémát, beleértve minden Google szolgáltatást, illetve mobilunkkal is ezt tudjuk a legegyszerűbben összekapcsolni.

Philips Hue

Fontos kelléke minden otthonnak a világítás, ebben pedig nagyon jó a Philips. A Hue rendszer egyszerűen telepíthető, és rengeteg vezérléssel kompatibilis. A többféle kezdőcsomagban elérhető izzók és a vezérlőközpont ára nem is olyan vészes, sőt, a Philips komplett lámpatesteket, LED-szalagokat is kínál, amelyek dizájnosak is egyben. Ügyes megvilágítással feldobhatjuk bármelyik szobánkat, de megfelelő kiegészítővel okossá is tehetjük a rendszert. A Hue-t kezelhetjük akár távolról is, mobilappon keresztül, de képes rákapcsolódni Amazon Alexa, Apple HomeKit vagy Google Home okosasszisztensekre is, és akár IFTTT-en keresztül is vezérelhetjük.

August Doorbell Cam Pro

A klasszikus kaputelefonok ideje lejárt - rugalmatlanok, kevés szolgáltatást kínálnak, nehézkes a telepítésük. A modern csengő ennél sokkal többre képes. Az August nem túl ismert cég hazánkban, pedig kiváló okosotthon-kiegészítőket készít. A Doorbell Cam Pro egyszerűen telepíthető, és több hasznos funkciót is kínál. A csengetés a telefonunkra érkezik, a beépített kamera pedig azonnal mutatja azt is, hogy ki szeretne bejönni. A készülék már akkor rögzít, amikor csak közelít felé valaki, ráadásul a videókat el is menthetjük, hogy később is meglegyenek. Természetesen mindezt távolról is intézhetjük, nem kell otthon tartózkodnunk.

Abus HomeTech Pro

A komplett okosotthon-rendszerek egyik alapeleme az okoszár, amit telefonról, távirányítóról, RFID-kártyával is vezérelhetünk. Az Abus meghatározó név a zárak piacán, és kínál automatizált zárkiegészítést is. Az ajtó belsejére felszerelhető automatika távirányítóval, manuálisan és kódpanelről is irányítható, nem igényel extra kábelezést, és akár saját magunk is felszerelhetjük. Sajnos mobiltelefonról nem lehet irányítani, ellenben a kódpanel több zárat is kezel, a rendszer biztonságos, meglévő zárunkra is felszerelhetjük, és alacsony a kiépítés ára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.