Hirdetés

Okosotthonba illő eszköz varázsolható a régi Samsung telefonokból



|

A dél-koreai gyártó Upcycle néven futó kezdeményezésével új értelmet nyer a megunt készülék újrahasznosítása.

Hirdetés

A januári, ezúttal teljesen online formában megtartott CES konferenciával egyidőben mutatta be a Samsung a környezettudatosságot és az újrahasznosítást előtérbe helyező Upcycle programját. A vállalati szinten kialakult elhatározás mögött olyan egyszerű gondolat bújik meg, amely arra fókuszált, miképp lehetne hasznosítani azokat a mobileszközöket, amiket már nem használunk.

A használtpiaci eladás vagy a teljes megsemmisítés helyett a fejlesztők egy olyan megoldással álltak elő, amivel könnyedén megvalósítható a zöld szemléletmód. Csupán egy szoftverfrissítésre van szükség, és a feleslegesnek tűnő telefont az okosotthonunk egyik elhagyhatatlan elemévé változtathatjuk át.

Hirdetés

A működés kulcsa ezúttal is a SmartThings alkalmazás, amelyen keresztül kérhető ez a fajta átváltozás. Ezt követően a program által támogatott Galaxy készülékből babamonitor, fényérzékelővel operáló világításkezelő, vagy egyéb video és audio funkcióra épülő segédberendezés válik.

Az új felhasználási módokhoz igazított szoftver ráadásul egyéb pontokon is belenyúl az eszköz működésébe, a telefonos állapottól jócskán eltérő igények miatt jelentősen optimalizálja az akkumulátor felhasználását, új teljesítményprofilok mentén üzemelteti a főbb hardverelemeket, hogy a lehető leghosszabb üzemidő legyen elérhető egy feltöltéssel. Emellett az értesítési központ is hangsúlyosabb szerepet kap, ami a különböző szenzorok által érzékelt jelekre azonnal reagál, és értesítéssel jelez vagy küldi azt át a csatlakoztatott viselhető eszközre (okosóra, vezeték nélküli fülhallgató).

Az elsőre izgalmasnak hangzó Upcycle program egyelőre három országban, az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Dél-Korában érhető el, de a vállalat tervei között minden bizonnyal több, lépcsőzetes területi bővítés is szerepel. A támogatott telefonok listája most még kicsit szűkös, az új funkciókat kizárólag a 2018 óta forgalomba hozott Galaxy S, Note és Z modellekre lehet letölteni. Ezek pedig a legmagasabb ársávból érkeznek, az Upcycle inkább akkor fog tömeges felhasználói bázist építeni, ha az A-sorozat készülékeit is felkerülnek a támogatási listára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.