Hirdetés

Okostévékre is jöhet az xCloud



|

A Microsoft videojátékos streamingszolgáltatása egyre több platformon elérhető, Phil Spencer szerint pedig ez hamarosan okostévéken is megvalósul.

Hirdetés

A streaming technológia a filmek és sorozatok piacán már sikeresen megvetette a lábát, és most a videojátékok területén is egyre nagyobb figyelem irányul rá. Jelenleg négy igazán nagy cég indított el ilyen jellegű szolgáltatást: a Google (Stadia), az Nvidia (GeForce Now), az Amazon (Luna) és a Microsoft (xCloud).

Ez utóbbi áll talán legjobban a streaming elterjesztésével, hiszen az xCloud jár a Games Pass Ultimate előfizetés mellé, melynek köszönhetően rengeteg játékhoz férünk hozzá (nem is beszélve azon címekről, amik már eleve az Xbox könyvtárunkban lapulnak), melyeket a streamingnek köszönhetően több eszközön is játszhatunk.

Hirdetés

Jelenleg Xbox konzolokon, PC-n és androidos eszközökön áll rendelkezésre az xCloud, de Phil Spencer egy interjúban kitért arra, hogy bővítenék még az elérhető platformok listáját. Tervei között ott vannak az okostévék, melyeken szerinte már az elkövetkezendő 12 hónapban megjelenhet az xCloud alkalmazás. 

Kissé futurisztikusan hangzik, de ha ez igaz, akkor megtörténhet az, hogy pusztán egy kontrollerrel leülünk a tévénk elé, és mindenféle konzol és telepítgetés nélkül, egyszerűen elindítunk egy játékot.

Jelenleg minden streamingszolgáltató küzd az Apple nyakatekert szabályzataival, ezért nehézkesen, kizárólag böngészőn keresztül lehetséges, hogy iOS-en is elérhetőek legyenek a szolgáltatásaik. Az Amazon Luna és az Nvidia GeForce Now is csak így futtathatók és Spencer elmondása szerint hamarosan az xCloud is megkapja ezt a megoldást, így az Apple termékeket használók sem maradnak játékok nélkül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.