Hirdetés

Október 17. nagy nap lesz a Windows 10 történetében



|

Ekkor érkezik meg ugyanis a Windows 10-hez az őszi alkotói frissítés.

Hirdetés

A Microsoft nemrég hivatalosan is elárulta, hogy a Windows 10 idén október 17-én kapja meg a következő nagy frissítését. Ez lesz a Windows 10 őszi alkotói frissítése, amely új verziót hoz a fotós és videós appokból, javítja a Windows Ink-élményt, és sok más frissítés mellett hoz egy további nagy újdonságot is. 

Hirdetés

Megérkezik ugyanis a kevert valóság, vagyis a Windows Mixed Reality. 

Igaz, hogy ezt az emberek egy része valószínűleg soha nem használja majd, azonban a Microsoft részéről új korszakot jelent ez a frissítés: elég lesz ugyanis egy viszonylag olcsó headset és kontroller, és máris belevetheti magát bárki a virtuális valóságba vagy a kiterjesztett valóságba a Windows appjain és játékain keresztül. 

A Microsoft sokszor ígérte már ezeket az "olcsóbb" headseteket, amelyek 350-450 dollárért vihetőek, és lesz ilyen az Acernek, az ASUS-nak, a Dellnek, a HP-nak és a Lenovónak. Az IFA környékén a legtöbb headset be is mutatkozott. 

Bár a Microsoft kevert valóságról beszél, a paklit egyedül a 3000 dolláros HoloLens keveri meg, az összes többi VR-headset, olcsóbb hardverrel, kevesebb szenzorral és teljesen virtuális környezettel. Mivel azonban a VR-headsetek ugyanarra a szabványra épülnek (tehát egyformák), két 1440 x 1440-es kijelzővel és pozíciókövetéssel, ezért a vásárlók nem nyúlhatnak mellé, a fejlesztőknek pedig könnyebb dolguk lesz. 

A Windows 10 őszi alkotói frissítése ingyenes. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.