Hirdetés

Októberben érkezik az OEM rendszerekbe a Radeon RX 5300 XT



|

Előkerült pár HP asztali konfiguráció, amelyekben Radeon RX 5300XT videokártya és B550-es alaplap dolgozik.

Hirdetés

Felbukkant néhány új asztali konfiguráció a HP jóvoltából, amelyekbe eddig még be sem jelentett AMD hardvert építettek. Egészen konkrétan B550-es lapkakészletű alaplapot és Radeon RX 5300 XT grafikus kártyát. 

Hirdetés

A B550-es lapkakészletet már várjuk egy ideje, ez alapvetően egy olcsóbb chipset lesz a Zen 2-es Ryzen processzorokhoz, csökkentett funkciómennyiséggel. Az adatok alapján a lapkakészletet az ASMedia tervezte és gyártotta. 

Az X570 és a B550 közötti egyik fő különbség, hogy ez utóbbi nem támogatja a PCI-Express 4.0-t - ez viszont nem igazán érdekes, ha figyelembe vesszük a célközönséget. A döntésnek hála viszont nem csak a lapkakészlet, hanem az alaplap költségei is csökkennek, ami fogyasztói szempontból jó hír. 

Azt egyelőre senki sem tudja biztosra megmondani, hogy a Radeon RX 5300 XT a mostanában sokat pletykált Navi 12-höz vagy Navi 14-hez kapcsolódik, esetleg ismét egy átmatricázásról van szó a Polaris javára. A most előkerült rendszerek egyébként 699 és 899 euróba kerülnek majd, és október 8-án válnak elérhetővé

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.