Hirdetés

Októberben jön az Intel legjobb gamerprocesszora, a Core i9-9900KS



|

Októberben válik elérhetővé a Core i9-9900KS, ami gúnyosabb megjegyzések szerint az Intel pánikreakciója az AMD Ryzen 3000-es processzorokra.

Hirdetés

Az idei IFA kiállításon erősítette meg az Intel, hogy idén októberben válik elérhetővé a Core i9-9900KS processzora, ami gúnyosabb megjegyzések szerint az Intel pánikreakciója a harmadik-generációs Ryzen CPU-kra. 

Hirdetés

Az Intel úgy reklámozza majd a Core i9-9900KS-t, mint a legjobb CPU-t játékok mellé. Egy 8-magos, 16-szálas chipről van szó, amely minden magot 5 GHz-en tud hajtani Turbo Boost mellett. 

Természetesen az Intel azonnal odaszúrt az AMD-nek: míg a Ryzen 3000 CPU-k boost melletti órajelei elmaradtak a gyárilag beígért értékektől, addig az Intel hangsúlyozta, hogy ha ők 5 GHz-et mondanak, az a gyakorlatban is 5 GHz lesz. A Core i9-9900KS egyébként 14 nm++ gyártástechnológiával készül, vagyis a "régi idők" eljárását tökéletesre csiszolták. 

A TDP-értékről nem beszélt az Intel, de valószínűleg magasabb lesz, mint a Core i9-9900K esetében. Mivel ebben a hónapban érkezik az AMD 16-magos, 32-szálas Ryzen 9 3950X csúcsprocesszora, ezért valószínűleg nem sokkal utána válik majd elérhetővé a Core i9-9900KS is. Hűtő nem lesz a dobozban, az Intel számadatai pedig egyelőre leginkább csak játékokra és otthon fontos programokra koncentrálnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.