Hirdetés

Olcsó, nagyképernyős telefon lesz a Nokia 1.4



|

4000 mAh-s akkumulátorral érkezik a HMD Global új, belépőszintű okostelefonja.

Hirdetés

Azokat, akiket kicsit jobban érdekel a technológia, nem lehet lenyűgözni olyan telefonokkal, mint a Nokia legújabb belépőkategóriás készüléke, viszont azoknak, akiknek kevésbé számít a nagy teljesítmény, és az árat helyezik előtérbe, jó választás lehet a Nokia 1.4. A HMD Global tavaly mutatta be a Nokia 1.3-at, amihez képest sok fejlődésen ment keresztül az új eszköz, annak ellenére is, hogy ára csaknem ugyanannyi maradt, mint elődjének.

A Nokia legújabb olcsókategóriás okostelefonja 99 dolláros árral startol, ami átszámolva, adóval együtt nagyjából 38 ezer forintot jelenthet majd a hazai közönség számára - már ha forgalomba kerül itthon.

Hirdetés

A készülék Android 10 Go operációs rendszerrel érkezett, és Android 11 Go-ra lesz frissíthető. Ugyanaz a Snapdragon 215-ös processzor szolgál benne, mint a 2020-as elődjében. DualSIM-es, és támogatja az LTE kapcsolatot.

Idén, a 3000 mAh helyett már egy 4000 mAh-s akkumulátorral fegyverezték fel a kicsikét, ezzel egyenes arányban nőtt a képernyőméret is. A legnagyobb újítás, hogy az erősebb akkumulátor mellé egy 6.51 inches, 720p+ kijelzőt villantottak. Negatívum azonban, hogy a készülék nem támogatja a gyorstöltést és Type-C port helyett is meghagyták a hagyományos micro USB bemenetet, 5W-osnál gyorsabb töltésre így nem számíthatunk.  Legalább a jacket nem vették el.

Ami az alapkonfigurációt illeti: a legolcsóbb verzió 1GB RAM-mal és 16 GB belső tárhellyel érkezik, ami elég kevésnek tűnhet így 2021-ben, viszont elérhető lesz egy erősebb, 3GB RAM-os, 64 GB-os verzió is, természetesen kicsit drágábban. A telefont kör alakú kameraszigettel szerelték fel, az elődhöz képest itt is történt egy előrelépés, hiszen míg az 1.3 hátlapján egy kamera helyezkedik el, addig a Nokia 1.4-en már két lencsét csodálhatunk. A nagyobbik, fő kamera 8 MP-es, a kisebbik makro viszont csak 2 MP-lel büszkélkedhet; a képminőségen az Android Go beépített kamerája igyekszik javítani, de nagy csodákat nem érdemes várni.

A mobiltelefonpiacra visszatérő Nokia igyekszik felvenni a versenyt a nagyobbakkal, mind a belépő-, mind a középkategóriában. A kérdés tehát az, hogy vajon letaszíthatja-e a trónról a Xiaomi olcsó eszközeit? Ti mit gondoltok?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.