Hirdetés

Olcsóbb Comet Lake-U chipekkel frissített az Intel



|

Befutottak a Pentium Gold 6405U és a Celeron 5205U processzorok - ezek még 14 nm-es technológiával készülnek.

Hirdetés

Az Intel két új chippel frissítette az ULV processzorkínálatát: ezeket a Comet LAke-U lapkákat olcsóbb laptopokba és kompakt mini PC-kbe szánja. 

Hirdetés

Sajnos a Comet Lake név csalóka, mert bár ehhez a szériához tartozik a két új CPU, mindkettő a régi, 14 nm-es gyártástechnológiával készül. Természetesen azért jobbak, mint a tavalyi, Coffee Lake-alapú alternatívák. 

A Pentium Gold 6405U és a Celeron 5205U egyaránt 15 wattos TDP-vel rendelkeznek, az L3 cache mérete 2 MB, maximum 64 GB DDR4-es RAM-ot támogatnak, 2,4 GHz-es órajelig. 

A kettő közül a Pentium Gold 6405U a gyorsabb, 2 maggal és 4 szállal dolgozik, 2,4 GHz-es órajelen. A Celeronokhoz hasonlóan az 5205U sem támogatja a HyperThreadinget, vagyis 2-magos, 2-szálas. 1,9 GHz-es órajelen működik, boost egyiknél sincs. Az integrált GPU 950 MHz-en tud dolgozni. Az új chipek ára 161 és 107 dollár. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.